Mięciutkie, pulchne i bardzo ananasowe :)
Idealne na śniadanie!
Składniki:
2 jaja
2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
szczypta soli
2 szklanki mąki
2 grube plastry świeżego ananasa (myślę, że z puszki też się nada)
Jajka roztrzepujemy rózgą, dodajemy maślankę, sól, mąkę.
Dokładnie mieszamy, by nie było grudek.
Ananasa kroimy w małą kostkę, dodajemy do ciasta.
Smażymy placuszki na oleju.
Podajemy z cukrem pudrem albo z musem z ananasów. Wystarczy rozdrobnić kilka plastrów w blenderze, dodać troszkę cukru waniliowego (jeśli jest mało słodki) i gotowe!
Smacznego!
Inspiracja: Smaczna Pyza
Super pomysł na letni obiad :-)
OdpowiedzUsuńKama, a co to za naczynie z otworami na placuszki? Chyba jestem kiepska gospodynią, ale nie mam pojecia, co to za wynalazek?
OdpowiedzUsuńBuziaki Kochana!
Extra , lubie takie placuszki :-)
OdpowiedzUsuńTo patelnia na 7 placuszków ;-)
OdpowiedzUsuńpyszne! poproszę jedną porcję:)
OdpowiedzUsuń