Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

sobota, 28 stycznia 2012

pierożki z pieczarkami - zdrowe i pyszne

Mąka z pełnego przemiału, jajko, odrobina soli i oleju i gotowe :)

Zagniatamy ciasto: 3 szklanki mąki, jajo, 1/4 łyżeczki soli i łyżeczkę oleju.

W razie gdyby ciasto się kleiło podsypujemy mąką.


Farsz:
pieczarki tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy cebulkę, podsmażamy. Nie na oleju, użyłam wody. Doprawiamy do smaku.

Ciasto wałkujemy, wykrawamy koła, nakładamy farsz, zalepiamy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3-4 minuty.




Pychotka!
Można jeść bez wyrzutów sumienia, że pójdzie nam w boczki :)




















2 komentarze:

  1. Takie pierożki są jeszcze lepsze niż ze zwykłej mąki :)

    OdpowiedzUsuń