Tak potrafi opowiedzieć o potrawie, że od razu mam ochotę ją przygotować ;)
Tak samo było z karpiem ;)
Chciałam tego karpia podać na Wigilię, ale najpierw musiałam spróbować czy jest dobry. Nie jest dobry, jest przepyszny :) Delikatne mięsko, pyszne chrupiące warzywa, idealna ryba :) Na pewno go przygotuję na wigilijną kolację :)
filety z karpia
marchewka
por
masło
sól, pieprz
mąka
cytryna
Rybę czyścimy, doprawiamy solą, pieprzem.
Panierujemy w jajku, mące, obsmażamy chwilkę na maśle.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Dodajemy skrojoną w grubsze plastry marchew, seler (można dodać pietruszkę).
Na wierzch kładziemy łyżkę masła i skrapiamy sokiem z cytryny.
Pieczemy 30minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Zapraszam do akcji Durszlaka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz