Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

wtorek, 12 listopada 2013

PAPRYKA NAFASZEROWANA KUSKUSEM, POMIDORAMI, FETĄ

Zdrowe, pyszne danie, które przygotowuje się dosłownie chwilkę :)
Kasza kuskus, pomidory surowe i suszone, cebulka, kukurydza i niskotłuszczowy ser feta.
Przepis pochodzi z programu "Pyszne 25".


Składniki:

4 papryki, różne kolory
1 szklanka kaszy kuskus
3 pomidory
1 cebula czerwona
puszka kukurydzy
opakowanie sera feta, nisko tłuszczowego
2 łyżki pomidorów suszonych, w oryginalnym przepisie dodano oliwki czarne, ja ich nie lubię, więc.. ;)

Kaszę zalewamy 2 szklankami wrzątku, przykrywamy, odczekujemy aż napęcznieje.

Papryki myjemy, wydrążamy środki.
Pomidory kroimy w małą kostkę, cebulkę również. Wykładamy do miski, dodajemy kukurydzę, kaszę, doprawiamy solą, pieprzem.
Nadziewamy farszem papryczki. Obsypujemy dużą ilością fety.
Zapiekamy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Gotowe!

6 komentarzy:

  1. Nie znałam z kuskusem,ale wygląda apetycznie,więc na pewno się skuszę!Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię i kuskus i paprykę, więc chętnie bym pożarła:))

    OdpowiedzUsuń
  3. pychota robiłam smaczne są !

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam faszerowaną paprykę i z kaszą i ryżem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. 25 min przecież p[aprylka jest jeszcze twarda co najmniej 45 min piec

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczy 25 minut. Po 45, raczej się rozpadnie..

      Usuń