Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

piątek, 26 lipca 2013

cukinia faszerowana suszonymi pomidorkami

Pięknie rośnie w naszym ogródku cukinia, zielona i żółta, więc zaraz ją do pieca!
Cukinię należy przekroić wzdłuż, wydrążyć łyżką środek i faszerujemy :)
Najpierw wyłożyłam serem żółtym do tego mielone mięsko indyka (doprawione solą, pieprzem) i suszone pomidorki w zalewie ziołowej, domowej roboty, te zeszłego roku pyszne!

Zapiekamy ok 35 minut :)


Nie ma słońca, nie ma.
Nie ma!

3 komentarze:

  1. A ja wlasnie cukinie "wsadzilam" do sloika:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam cukinię w każdej postaci, u nas ostatnio szalejemy z nią na grillu. Słoneczko chętnie oddam bo u nas grzeje aż do przesady ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń