Korzystamy z sezonu truskawkowego :)
Dziś tarta na delikatnym kruchym spodzie.
Krem z lekkiej bitej śmietany z dodatkiem białej czekolady.
Słodki smak kremu łamią soczyste i chrupkie truskawki.
Orzeźwiająca galaretka chłodzi delikatnie podniebienie :)
Spróbujcie!
Ja kocham tarty!
Przepis na kruchy spód TUTAJ
Krem z białej czekolady:
500ml śmietany kremówki 36-40%
125g białej czekolady
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubijamy na puszystą masę, dodajemy ciepłą, ale nie gorącą czekoladę.
Wykładamy na ciasto, układamy gęsto truskawki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody. Studzimy, wykładamy tężejącą na owoce. Chłodzimy ciasto godzinkę i podajemy!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz