Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

czwartek, 17 listopada 2011

no to ser! serniczek!

Zdrowe, lekkie, słodkie ciacho :)

Bez mąki... cukru...

Proszę :)








zamrażamy 2 kostki twarogu, ja użyłam półtłustego,

rozmrożony mielimy lub rozdrabniamy blenderem.

4 żółtka miksujemy z 2 łyżkami fruktozy, dodajemy zmielony twarożek, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki i ubitą pianę z łyżeczką fruktozy. Na koniec 2 garście wcześniej sparzonych rodzynek.

Do pieca. 150 stopni, 10minut, jeśli zrobimy w foremkach muffinkowych, jeśli w blaszce ok 20minut.

Wyjmujemy z formy dopiero jak wystygnie.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. faktycznie miło tu u Ciebie:)) ciacho wygląda pysznie:)) pozdrawiam ps. zazdroszczę tego jeziora:))Basia

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam serdecznie i zapraszam do kolejnych odwiedzin :)
    a jeziorko tak, sama radość :)

    OdpowiedzUsuń