Pyszne małe ciasteczka, idealne do herbatki czy kawki.
Duże kawałki czekolady rozpływają się w ustach, pachną wspaniale!
Bardzo szybkie w przygotowaniu i równie szybko znikają ;)
Składniki:
200g mąki pszennej
100g zimnego masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80g cukru (białego lub brązowego)
100g czekolady (kulki lub większe kwadraty, specjalne do wypieków, nie rozpuszczają się podczas pieczenia)
1 rozkłócone jajko
2 łyżki mleka
Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier mieszamy.
Następnie dodajemy pokrojone masło, wszystko mieszamy palcami, aż ładnie się połączy.
Dodajemy jajko, mleko, czekoladę, wyrabiamy do połączenia.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 150 stopni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz