Witajcie :)
Sezon na grzybki trwa. Od kilku dni, codziennie, czyszczę, smażę, gotuję i pakuję w słoje grzyby.
Nigdy nie próbowałam jajecznicy z kurkami, muszę przyznać, że jest rewelacyjna!
Grzyby uduszone na masełku z dodatkiem cebulki, zalane jajami... to jest to! :)
Składniki:
200g kurek
1 cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
jaja
Grzybki oczywiście czyścimy, myjemy. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy kurki, cebulkę, dusimy do miękkości, jakieś 10-15 minut. Dodajemy jaja, mieszamy do ścięcia jaj, przyprawiamy solą, pieprzem.
Smacznego!
Akcja Durszlaka:
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńKamuś - pyszna, pyszna :)
OdpowiedzUsuńSezon grzybowy w pełni. Nareszcie.
Uściski
idealna!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajecznicę z kurkami, pewnie teraz już Wiesz, że wiele straciłaś nie próbując jej wcześniej. Moi rodzice ostatnio dostali koło setki kanii od sąsiada i ponieważ dosyć już mieli smażonych ala schabowy, to mama spróbowała zrobić wg przepisyu koleżanki w pomidorach. Jak znajdziesz kanie to spróbuj, pychota!
OdpowiedzUsuńSzczerze przyznam, że kurek w jajecznicy nie jadłam. Ale zarowno kurki jak i jajecznice uwielbiam !
OdpowiedzUsuńAleż smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń