Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

środa, 28 stycznia 2015

BABECZKI CZEKOLADOWE Z CHILLI

Fajniutkie, bardzo czekoladowe babeczki z dość innym dodatkiem, czyli chilli.
Po skosztowaniu pozostawia delikatny ostry posmak.
Wykonanie to zaledwie chwilka, więc zachęcam do spróbowania.

Przepis pochodzi z książki "Pyszne 25" Ani Starmach.




Składniki:

2 szklanki mąki
0,75 szklanki cukru
100g czekolady mlecznej
100g czekolady gorzkiej
100g masła
1,5 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jaja
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki chilli, sproszkowanego

Suche składniki mieszamy w misce, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao.
Masło, czekolady rozpuszczamy. Studzimy, dodajemy maślankę, jaja, mieszamy dokładnie.

Składniki suche i mokre mieszamy.
Wykładamy do silikonowych foremek na muffiny lub do formy na muffiny (wyłożonej papilotkami).

Pieczemy 20minut w temperaturze 200stopni.

Smacznego czekoladowego!

2 komentarze:

  1. Przeglądam od dawna twoje przepisy ale tym razem trafiłaś w sedno:) Uwielbiam połączenie czekolady i chili. Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  2. Piłam ostatnio pyszna czekoladę z chilli ;)

    OdpowiedzUsuń