Przepis pochodzi z nowego programu "Szczypta smaku", prowadzące to dwie świetne babeczki, Olga (kucharka z zamiłowania) i Agata (dietetyk). Wcześniej prowadziły program "Rewolucja na talerzu".
Gotują pysznie i zdrowo! A i kalorii zdecydowanie mniej ;)
Pasta z pestek słonecznika, wcześniej uprażonych, wspaniała!
100 g słonecznika, wcześniej prażymy na suchej patelni
bulion warzywny
pieprz
Słonecznik wrzucamy do blendera, miksujemy, dodajemy bulion ok. pół szklanki, pieprzymy.
Gotowe i doskonałe, jeśli lubicie słonecznik :)
Witam nowych obserwatorów, bardzo mi miło :)
Pozdrowienia z Mazur (nadal zaśnieżonych, ale już nie mroźnych) ;)
Kama.
Uwielbiam słonecznik, a prażony to istna delicja!
OdpowiedzUsuńA ten zapach! Mniam!
UsuńZapowiada sie ciekawie, tylko moze trzeba dodać trochę natki pietruszki co by to ładniej wyglądało? Pozdrowienia
OdpowiedzUsuńPewnie, że można dodać! Zieleniny nigdy mało :)
Usuńsłonecznik pychota w każdej postaci i ten świeży i ten zapaczkowany i uprażony na patelni :)
OdpowiedzUsuńDokładnie! :)
Usuńpasty są pyszne :)
OdpowiedzUsuńZgadza się!
UsuńMasło słonecznikowe :) Spróbuje na pewno, nie wiedziałam, że znowu prowadzą program, ale ja mało telewizyjna jestem :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, masełko pierwsza klasa! A dziewczyny są boskie i super, że znowu szaleją w kuchni :) Pani Olga wygląda bosko, wygląda na to, że zrzuciła kilka kg nad którymi tak zawsze ubolewała :)
UsuńChętnie zrobię taką pastę. Jestem bardzo ciekawa jak będzie smakować.
OdpowiedzUsuńOczywiście o efektach dam znać :)
Daj znać, dla mnie pycha :)
UsuńFabrycat, oto Twój komentarz, przez omyłkę skasowałam ;)
OdpowiedzUsuńOoo ciekawe. Lubię takie eksperymenty i z pewnością spróbuję :-)
Robiłam kiedyś podobną pastę z prażonych pestek dyni, ale już nie pamiętam co jeszcze dodawałam :-( skleroza ehh