Jeśli lubicie kalafiora, mięso indyka oraz chrupiącą panierkę na pewno spodoba Wam się ta propozycja :)
Kalafior jest soczysty, pachnący, mięsko dodaje sytości potrawie i pięknego aromatu a panierka to już wisienka na torcie ;)
Kalafior płuczemy i blanszujemy w osolonej wodzie ok 10 minut.
Mięso, pół kg, mielimy, dodajemy jajo, solimy, pieprzymy.
Gdy kalafior się podgotuje, studzimy go.
Następnie, jeśli różyczki ładnie się rozłożyły, wkładamy między nie mięso. Jeśli nie, delikatnie widelcem robimy miejsce na mięso, bez obaw, nic się nie rozwali ;)
Wstawiamy do pieca na 40minut. Temperatura 180 stopni.
Pychotka!
Zamiast bułki tartej można dodać otręby, smakuje równie dobrze :)
SMACZNEGO :)
Wow, czegoś takiego jeszcze nigdy nie widziałam! Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować, pyszne :)
UsuńBardzo mi się podoba,kalafior już czeka,jutro robię :) dziękuję za świetny pomysł na obiad!
OdpowiedzUsuńDla mnie też bomba - wszystko co lubię :)
UsuńUwielbiam kalafiora, ale mój Wojtek mniej. Może jak zrobię go z mięsem to zmieni zdanie ;) Wygląda bardzo zachęcająco.
OdpowiedzUsuńA my lubimy w każdej postaci, czy to w zupce, czy w sałatce, jest pyszka :)
UsuńKamila, nie mogę czytać Twoich postów! są za bardzo smakowite! niech będą trochę mniej :) (ślinotok mam, a muszę pozbyć się 2 kg kochanego ciałka, bo mnie wszystko uwiera i nie da się czytając Ciebie...:) )
OdpowiedzUsuń