Szukaj na tym blogu

Obserwatorzy

środa, 18 marca 2015

ŁOSOŚ PIECZONY ZE SZPINAKIEM, 3 SERAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Ależ to smakuje!
Pięknie się prezentuje, przygotowałam na uroczystą kolację i miałam rację, smakowało :)
Danie bardzo proste w wykonaniu, uwierzcie, raz, dwa i macie doskonale upieczonego, kruchego łososia, otulonego w pierzynkę ze szpinaku, serów: feta, mascarpone i parmezanu oraz ciasta francuskiego.

Pyszne!



Składniki:

800g surowego łososia
500g szpinaku, może być mrożony
1 łyżka serka mascarpone
1 opakowanie sera feta, 150g
150g parmezanu, najlepiej startego
łyżka masła
sól, pieprz
2 opakowania ciast francuskiego
1 rozkłócone jajo

Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem. Odkładamy na 15 minut do lodówki.

Masło roztapiamy na patelni, dodajemy szpinak, dusimy aż będzie miękki, dodajemy sery.
Smakujemy, jeśli jest za mało słone, pieprzne, doprawiamy. Powinno być w sam raz, gdyż feta jest słona a parmezan pikantny, ale wiadomo jak to ze smakami :)

Na arkusz ciasta francuskiego wykładamy część nadzienia szpinakowego. Układamy na nim rybę i na wierzchu układamy również szpinak. Zawijamy wszystko w rulonik. Smarujemy jajem, wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 35 minut.

Podajemy z sosem czosnkowym tutaj PRZEPIS , grzankami z masłem ziołowym oraz ulubioną sałatką. U mnie była to bardzo wiosenna sałatka z kalarepką, marchewką, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem tutaj PRZEPIS.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz