Fajniutkie, bardzo czekoladowe babeczki z dość innym dodatkiem, czyli chilli.
Po skosztowaniu pozostawia delikatny ostry posmak.
Wykonanie to zaledwie chwilka, więc zachęcam do spróbowania.
Przepis pochodzi z książki "Pyszne 25" Ani Starmach.
Składniki:
2 szklanki mąki
0,75 szklanki cukru
100g czekolady mlecznej
100g czekolady gorzkiej
100g masła
1,5 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jaja
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki chilli, sproszkowanego
Suche składniki mieszamy w misce, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao.
Masło, czekolady rozpuszczamy. Studzimy, dodajemy maślankę, jaja, mieszamy dokładnie.
Składniki suche i mokre mieszamy.
Wykładamy do silikonowych foremek na muffiny lub do formy na muffiny (wyłożonej papilotkami).
Pieczemy 20minut w temperaturze 200stopni.
Smacznego czekoladowego!
Przeglądam od dawna twoje przepisy ale tym razem trafiłaś w sedno:) Uwielbiam połączenie czekolady i chili. Pozdrowienia
OdpowiedzUsuńPiłam ostatnio pyszna czekoladę z chilli ;)
OdpowiedzUsuń